Eveniment. Afla mai multe despre acest eveniment

Evenimentul a avut loc in data de 5.03.2015

Testimoniale

Despre continutul conferintei

Mihai Popa-Radu Mihai Popa-Radu
Mindfulness in viata profesionala

Mindfulness este un cuvant rostit din ce in ce mai des, in locuri diverse si neasteptate. Daca pana mai ieri era mai degraba soptit si primit cu reticenta de occidentali datorita asocierii cu practica meditatiei, acum a ajuns sa fie rostit fara teama in plenul Parlamentului Britanic, la Forumul Global de la Davos si in open-space-urile de la Google si Intel. Iar daca pana de curand se scria despre mindfulness doar in reviste cu caracter spiritual, acum apar constant articole in Harvard Business Review si the Economist.
Si asta intrucat prin cultivarea starii de mindfulness putem reduce si chiar elimina sursele stresului, auto-criticii si ale nenumaratelor frustrari traite la locul de munca datorita relationarilor defectuoase. Mintile noastre sunt usor distrase de gandurile despre trecut si de incercarile de anticipare a viitorului si eliberarea din acest cerc vicios este posibila prin constientizarea propriilor ganduri, emotii si senzatii, prin invatarea unor mecanisme de gestionare eficienta a acestora.
Prin participarea la workshopul facilitat de mine veti afla modalitati cu aplicabilitate in context profesional pentru:

  • Redefinirea concentrarii si claritatii mentale
  • Diminuarea impactului negativ al stresului la locul de munca
  • Dezvoltarea unui echilibru emotional optim prin constientizarea emotionala si auto-reglare

Cultivarea starii de mindfulness nu va elimina presiunile la care ne supune viata, ci ne va ajuta sa le facem fata cu calm si claritate, cu un efect benefic, atat la nivel fizic si psihic (prin reducerea stresului), cat si la nivelul productivitatii (printr-un plus de concentrare si eficienta). Practica mindfulness ne permite sa fim prezenti pe deplin in viata noastra personala si profesionala si sa ii optimizam constant calitatea.

Gaspar GyorgyGaspar Gyorgy
Despre mindfulness in relatiile de cuplu, familie si context social


Unul dintre promotorii meditatiei integrate in viata de zi cu zi ne spune ca notiunea de "mindfulness" variaza de la vorbitor la vorbitor, iar pentru a-i intelege sensul este important sa distingem ce inseamna pentru vorbitor cuvintele pe care le foloseste. De aceea am ales ca inainte de atelierul din 5 martie 2015 sa va descriu ce inseamna pentru mine ca terapeut de familie si cuplu a fi mindful.
In viziunea mea "mindfulness"-ul descrie cum relationam cu noi insine (cu universul interior) si cu cei din sistemele noastre de apartenenta: familie, serviciu, comunitate. Este o stare de prezenta constienta prin care aleg sa-mi cultiv realtiile, fara a ma lasa prada emotiilor, gandurilor sau reactiilor greu de controlat, conectandu-ma la momentul prezent, si fara a depune rezistenta prin incercarea de a-l schimba.
Pe parcursul intregii vieti, relatiile noastre ne modeleaza structura interioara mai mult decat am fi dispusi a crede, si asta pentru ca suntem fiinte sociale care au nevoia de iubire, acceptare si conectare interumana. Astfel, o educatie a relationarii este necesara atat pentru cresterea personala, cat si pentru mentinerea sanatatii noastre psihice si fizice. Iar practica mindfulness ne ofera o cale pentru a ne educa in sensul unei relationari constiente in care actiunile ne sunt ghidate de intentiile si valorile noastre de viata.
In cadrul acestui atelier voi vorbi despre cum ne putem desprinde din rolul de "pilot automat", pentru a experientia in profunzime noutatea si frumusetea schimbarilor din viata noastra si a celor care fac parte din ea.
Studiile de specialitate ne arata ca aplicatii specifice ale prezentei constiente (ale starii mindfulness) pot avea ca efect o imbunatatire a capacitatii de management emotional, de combatere a dezechilibrelor afective, de optimizare a gandirii si de reducere a negativitatii cognitive. In prezent putem aplica cu succes mindfulness-ul chiar si in tratamentul depresiei, efectele acestuia producand modificari benefice la nivelul circuitelor creierului.
Dr. Dan Siegel, unul dintre oamenii de referinta in profesia mea, m-a invatat ca a fi mindful inseamna a aborda experienta prezenta cu o stare de constienta in care curiozitatea, deschiderea, acceptarea si iubirea sunt personajele principale.
Un ultim aspect, important de stiut, este ca notiunea de mindfulness nu este asociata cu o anumita orientare religioasa si nici nu intra in conflict cu vreuna, deoarece experientierea momentului prezent este o parte fundamentala atat in crestinism, cat si in budism, islamism sau hinduism.

Daniela AndreescuDaniela Andreescu
Despre mindfulness in dezvoltarea personala


  • Cum facem sa ne gestionam gandurile, emotiile, trairile, in relatia cu sine si cu ceilalti, acasa si la serviciu, astfel incat sa invatam sa generam o stare de echilibru dinamic favorabil unor alegeri mai intelepte?
  • Cum ne putem antrena pentru a deveni mai constienti si mai prezenti in propria viata?
  • Cum facem sa mentinem seninatatea si echilibrul interior independent de evenimentele mental-emotionale si conjuncturile exterioare?

Acestea sunt cateva dintre temele pe care va invit sa le exploram impreuna, din perspectiva practicii mindfulness, prin exercitii, intrebari si raspunsuri, astfel incat la finalul conferintei sa aveti nu doar informatii, ci si instrumente de lucru utile in a va sustine demersul de dezvoltare personala pe care vi-l propuneti. Daca doriti sa va pregatiti pentru aceasta intalnire, iata cateva aspecte legate de mindfulness (1) si dezvoltare personala (2) la care va invit sa reflectati:

1. In sensul cel mai larg, mindfulness este atat o metoda, cat si o stare psihologica si o atitudine interioara. Poate fi si un stil de viata, in masura in care integram in activitatile obisnuite valorile general umane si etica pe care se bazeaza. Practicile mindfulness servesc la antrenarea atentiei pentru a extinde constienta si pentru a educa mintea si constiinta. Indiferent daca numim acest proces "dezvoltare personala", "evolutie spirituala" sau in alt fel, esenta este aceeasi: o abordare integrativa a vietii care presupune in principal cultivarea atentiei fata de ganduri, emotii si senzatii corporale intr-un fel care ne ajuta sa gestionam experientele dificile si sa cream spatiu pentru alegeri mai intelepte. Nu inseamna ca vom fi scutiti de aparitia nelinistilor si enervarilor, a amintirilor despre ce a fost neplacut, a entuziasmelor excesive sau a grijilor despre ce va fi, si nici ca mintea va fi permanent senina si linistita. Ceea ce la nivel emotional va fi fundamental diferit fata de momenul in care am inceput practica este starea de impacare bucuroasa, de fermitate blanda si grija fara atasament, egala fata de sine si fata de ceilalti, care insoteste trairile inerente fiintarii noastre ca oameni.
2. Potentialul de crestere si libertate interioara, se afla in spatiul privilegiat al prezentei constiente. Esenta dezvoltarii personale este a fi liber de auto-amagire. Cunoasterea de sine, insotita de actiuni benefice indreptate catre sine si catre ceilalti, fundamenteaza parcursul optim in dezvoltarea personala de la cum suntem la cine devenim. Autoritatea ultima trebuie sa fie intotdeauna ratiunea si analiza critica a individului.

The Mindfulness MovieThe Mindfulness Movie


The Mindfulness Movie este o calatorie distractiva si educationala care arata publicului larg cercetarea la nivel mondial desfasurata in domeniul activitatii creierului. Filmul documenteaza beneficiile practicii mindfulness si crescandul interes al publicului pentru constientizarea si acceptarea acestei practici. Sunt celebrati prin intermediul acestui film oamenii, cunoscuti si necunoscuti, care au remodelat activitatea mindfulness in forma unor actiuni concrete si practice, intreprinse zilnic.
Oamenii de stiinta, neurologii, ne spun in prezent ca practica mindfilness transforma la propriu creierul. La fel de simplu cum o face spre exemplu starea de atentie! Pe tot parcursul filmului intalnim oameni care ne inspira si idei despre cum schimbarea modului in care vedem lumea ne poate transforma vietile.
Mai intai filmul exploreaza raspunsurile la doua intrebari de baza: ce este starea de mindlessness? Si ce este mindfulness?
Apoi, privitorul este ghidat, cu o abordare stiintifica, prin modul in care creierul functioneaza, in mod automat, 90% din timp, dintr-o stare mindless. Experti recunoscuti la nivel mondial discuta 8 aspecte esentiale ale starii mindfulness, si include in explicatiile lor studii usor de inteles despre motivul pentru care functionam la un nivel mult mai eficient cand ne schimbam starea mentala de functionare din mindless in mindful.
Filmul transmite povestile emotionante ale personalului militar si ale unor adolescenti care folosesc practica mindfulness pentru a depasi stari de stres, anxietate, depresie si manifestari ale sindromului de stres post-traumatic. Aceste exemple de initiativa personala si povestile de succes extrase din viata reala inspira cu adevarat privitorul sa se avante in lume cu o noua atitudine.
The Mindfulness Movie (2014, 69 min) este produs si regizat de Paul Harrison AIA. Producator executiv: Lory Lynn Schmidt. Editor: Ken Duke.www.themindfulnessmovie.com

Mihai popa raduMihai Popa-Radu
www.mindin.ro
Fondator al Mindfulness Institute (www.mindin.ro), Mihai Popa-Radu si-a inceput practica de mindfulness in 2007 si pe parcursul anilor a practicat sub indrumarea a diversi maestri in centre de meditatie din Austria, Italia, Japonia, Marea Britanie, Thailanda si Ungaria. Incepand cu 2012, ofera cursuri introductive de Mindfulness in organizatii, precum si programul "Meditatii pentru oamenii grabiti". Mihai este si unul dintre cei mai apreciati traineri din Romania, el activand in acest domeniu inca din 2003 si fiind desemnat de doua ori Coach-ul Anului in Romania. In prezent promoveaza Coaching-ul Integrativ (Integral Coaching) in Romania prin intermediul firmei sale Seeds for Success. In 2009 Mihai a fondat centrul spiritual Seeds for Happiness cu scopul de a oferi oamenilor un spatiu in care sa isi identifice si sa isi onoreze aspiratiile spirituale, atat de ignorate in lumea agitata in care traim. In calitatea sa de director de programe, Mihai organizeaza evenimente prin care publicului roman ia contact cu exponenti ai diferitelor curente spirituale autentice, si se implica activ in selectia, publicarea si chiar traducerea in parteneriat cu editura Herald a unor carti esentiale de dezvoltare spirituala, inclusiv pe teme de mindfulness.

Daniela AndreescuDaniela Andreescu
www.danielaandreescu.ro
Life Coach, facilitator dezvoltare umana, instructor de mindfulness, autor
S-a format ca si coach profesionist in cadrul Meta-Systeme Coaching, este primul formator in managementul comunicarii si relatiilor interpersonale (Metoda ESPERE®) din Romania validat de Institutul ESPERE International Paris, si printre primii traineri acreditati de International Coach Federation. Este, de asemenea, membra a Neuroleadership Institute si a Information and Energy Medicine Association. A participat in Franta, Norvegia, Ungaria, Olanda, SUA, Brazilia la conferinte si congrese internationale dedicate practicilor contemplative si cercetarilor din domeniul stiintelor cognitive. A inceput studiul si practica mindfulness in 1996, practica meditatia de peste 12 ani si a beneficiat de indrumarea mai multor instructori si maestri in Italia, Franta, Nepal. Din 2008, creeaza si sustine programe care integreaza principiile si practica mindfulness si cercetari recente din domeniul neurostiintelor. In paralel, desfasoara o intensa activitate artistica, atat in plan literar, cat si in spatiul artelor plastice. Picturile (Soulscapes) si meditatiile vizuale pe care le creeaza au menirea de a facilita procesul de transformare pozitiva a celor cu care lucreaza. Cartile sale (The Gift of Now, Sub Pomul de scortisoara, Cum traversezi un curcubeu, Conversatii cu tine), aparute la Editura Herald in colectia Arta Schimbarii, sunt ghiduri de reflectie si de practica pentru dezvoltare umana.

Gaspar GyorgyGaspar Gyorgy
http://paginadepsihologie.ro
Licentiat in psihologie la Universitatea "Babes – Bolyai" Cluj-Napoca, detine formare de lunga durata in hipnoterapia ericksoniana, terapia sistemica de familie si psihoterapia integrativa, si specializare in interventii cognitiv-comportamentale. Activitatile de formare continua fiind efectuate in Franta si Ungaria. Membru al Colegiului Psihologilor din Romania si al Asociatiei Psihologilor din Romania. Presedinte si membru fondator al Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie. Colaborator si expert al mai multor proiecte nationale implementate de ONG-uri precum Organizatia Salvati Copiii, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Crucea Rosie Romania, Liga Romana de Sanatate Mintala, Tineri pentru Tineri. Expert in diferite programe de promovare a starii de bine a copilului, adolescentului si familiei, coordonator de grupuri de psihoterapie si dezvoltare personala pentru parinti si adolescenti. Sustine cursuri de formare profesionala complementara si continua in cadrul AMPP, UNATC, Asociatia de Psihoterapie Integrativa si este formator invitat la diferite programe de formare complementara in tara si Ungaria.

Locatie & Amplasament Locatia si amplasamentul evenimentului

  • LOCATIE: ARCUB

  • Adresa: Str. Batistei nr. 14, Bucuresti

Amplasament sala

Harta

Contact Te rugam completeaza formularul de mai jos